Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

origami crane (γερανός ή tsuru)

Αφιερωμένο στο Δημήτρη, φίλο και συνάδελφο που έφυγε νωρίς.

Origami crane
Το πιο δημοφιλές ίσως origami είναι ο γερανός ή tsuru. Το όμορφο αυτό πουλάκι το είδαμε στο prison break και μας άρεσε καθώς θυμηθίκαμε τα παιδικά μας χρόνια που φτιάχναμε καραβάκια απο χαρτί.. Πως ένα απλό υλικό μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο με ψυχή! 
Την ιστορία του και πως το φτιάχνουν τα έμαθα απο μια γειτόνισσα , τη Δώρα (πόσο μικρός είναι ο κόσμος...) που έτυχε να γνωρίσω το 2009 σε ένα μάθημα- συγκέντρωση για να φτιάξουμε τσούρου και να τα στείλουμε στην Ιαπωνία για την επέτειο της Χιροσίμα. Κάθε χρόνο, όλες οι χώρες στέλνουν 1,000 tsuru στη μνήμη της Sadako Sasaki, ένα κοριτσάκι που έπαθε λευχαιμία την βόμβα της Χιροσίμα. Ο θρύλος έλεγε οτι πρέπει να διπλώσεις 1000 tsuru για να πραγματοποιηθεί μια ευχή σου, καθώς το πουλάκι αυτό φέρνει υγεία και ευημερία, όμως το κοριτσάκι αυτό δεν τα κατάφερε και πέθανε, εμείς όμως ελπίζοντας πάντα, συνεχίζουμε το έργο της!
Η αλήθεια είναι οτι απο τότε, έφτιαξα πολλά (δεν τα μέτρησα), αλλα αυτή η εμπειρία με οδήγησε στο μαγικό αυτό κόσμο του origami οπου πραγματικά κόλλησα και στις δύσκολες εκείνες στιγμές, απλά δίπλωνα χαρτάκια. Είναι ελαφρύ, φτηνό, καθαρό υλικό και μεταφέρετε εύκολα, έτσι τις ατελείωτες ώρες ου στα μμμ, αισθανόμουν όμορφα. οτι κάνω κάτι και δεν σπαταλάω άδικα το χρόνο μου ( εντάξει, κοιμόμουν και όλας) και μετά τα χάριζα και έκανα και κάποιον άλλο ευτυχισμένο!Το ένα έφερε το άλλο και έφτιαξα 3d κύκνους και διάφορα άλλα, οπου τα χρησιμοποίησα και στη δουλεια μου σαν διακοσμήτρια!  Ευχαριστώ όσους συντέλεσαν σε αυτή τη δημιουργική ανάπτυξητης ζωής μου.
Σήμερα και εγώ στη μνήμη του Δημήτρη που έφυγε απο λευχαιμία και συνήθιζα να του πηγαίνω origami στο νοσοκομείο (όσο μπορούσα), αποφάσισα να φτιάξω αυτό το tutorial, καθώς και αυτός μας άφησε πρόσφατα, χωρίς να προλάβω να τον χαιρετήσω.
 Οδηγίες με φωτογραφίες θα βρείτε εδώ:
how-to-do-it-tsuru-origami-crane

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.