Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Χειροποίητες ξύλινες σφραγίδες ονομάτων με πυρογραφία,πρώτη απόπειρα_ Hanko handmade wooden name kanji stamp

Εδώ και λίγο καιρό (όσοι με ακολουθείτε στο instagram θα το έχετε διαπιστώσει) ασχολούμαι λίγο με την καλλιγραφία. Δεν έχω κάνει κάποια μαθήματα, απλά αποφάσισα ότι μετά από τόσα χρόνια παρατήρησης θα έπρεπε να το δοκιμάσω.
Ναι τα βρήκα σκούρα, είναι πολύ δύσκολο ! Έπρεπε να ξεχάσω πολλά από αυτά που ήξερα ώστε να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Έπρεπε το μυαλό μου να διαχωρίσει ότι άλλο οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιούσες τόσο καιρό και άλλο τα πινέλα. . .  Έτσι και βρήκα κάποια on line σεμινάρια για να διαφωτιστώ! (το internet σώζει!!!!!)
Μετά από αρκετή προσπάθεια, αποφάσισα να γράψω και σε ρυζόχαρτο (που το απέφευγα φυσικά) εντάξει, καλά τα πήγα νομίζω, με τον καιρό θα μάθω. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι εκτός των άλλων ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΚΌΚΚΙΝΟ ΣΦΡΑΓΙΔΑΚΙ. Καταστροφή! απογοητεύτηκα που δεν είχα προνοήσει να παραγγείλω μαζί με το σετ καλλιγραφίας και άρχισα να το ψάχνω και αυτό....
Και ναι ξαφνικά έτσι όπως έψαχνα, είδα ότι μπορώ να το φτιάξω  :) Η χαρά ήταν ανείπωτη!
Αυτή ήταν η ευκαιρία του πυρογράφου που είχα αγοράσει πριν τόσα χρόνια και δεν είχα ποτέ χρησιμοποιήσει!!
Και το καλύτερο? ήξερα τι ήθελα να γράφει η δικιά μου σφραγίδα! το επώνιμό μου σημαίνει
Αυτός που θέλει να κάνει τους άλλους να περνάνε καλά.
Απίστευτο? Ναι πράγματι, η Ιφιγένεια είναι αυτή που θυσιάστηκε για ένα μεγαλύτερο σκοπό στη μυθολογία και το επώνυμό μου αυτό! πόσο τυχαίο τελικά και πόσο μας καθορίζουν τα ονόματά μας.....
Μετά από πολύ ψάξιμο και μη γνωρίζοντας φυσικά τη γλώσσα, Αποφάσισα ότι αυτό το kanji έχει την καλύτερη μετάφραση για αυτό που ήθελα να γράφει η σφραγίδα μου!
Όχι άσχημα για πρώτη φορά έ?
Φυσικά η λεπτομέρεια είναι , ότι κανονικά , έχουν και ένα κομμάτι από καουτσούκ.
Στην επόμενη απόπειρα.....



Φυσικά δεν γινόταν να μην φτιάξω μία και για τον άντρα μου... Άσε που νομίζω ότι η δικιά του έγινε και πιο ωραία και έχει πολύ ωραία σχηματάκια.. (προλαβαίνω να αλλάξω όνομα και να του την κλέψω? χαχαχα!)


Βέβαια όταν ο δάσκαλος υπέγραφε τα διπλώματα των εξετάσεων, στεναχωρήθηκα που δεν είχε μια και του έφτιαξα μια, υπόσχομαι για μια καλύτερη όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα....

Φυσικά δεν σταμάτησα εδώ,
έφτιαξα μερικές ακόμη , με kanji για μικρό - καλοκαιρινά δωράκια που μπορείτε να δείτε εδώ και θα ακολουθήσει ανάρτηση για το παιχνίδι με τη Ναυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.